Uitgave: Paperback met flappen, 312 blz.
ISBN 978-90-76270-739
Prijs: € 22.50
 
Francesco Guccini &
Loriano Macchiavelli
De buizerd
Vertaling van Carolien Steenbergen
 
In de Appenijnen ligt het ogenschijnlijk vredige dorpje Casedisopra - Bovenhuizen. Maar onder de oppervlakte broeit het. Niet alle notabelen zijn conscientieus. En er loopt een jonge vrouw rond, Francesca, die de stilte doorbreekt.
Een oude stroper, Adumas, is in het woud op zoek naar een wild zwijn voor de plaatselijke herberg Da Benito, die beroemd is om zijn Cinghiale in umido. Maar wanneer een zwijn opduikt heeft het een voet in zijn bek. Een voet, niet een poot. Adumas, verbijsterd, vergeet te schieten.

Waar een voet is moet ook ergens een lichaam zijn. Maar de Carabiniere vindt Adumas onbetrouwbaar en het dorp lacht hem uit. Die voet, ha, dat zal de Grappa geweest zijn. De enige die hem gelooft is boswachter Gherardini, bijgenaamd de Buizerd. Hij gaat op zoek naar het lijk zonder voet.
De vrede wordt opnieuw verstoord. Er breekt een bosbrand uit, waarschijnlijk aangestoken. Francesca wordt gemolesteerd. Mensen worden vermist. Na de brand wordt een verkoold lichaam gevonden, met twee voeten.
De Buizerd zoekt onverstoorbaar uit wie de doden zijn en wie de moordenaars.

 
 
Adres opgeheven
i.v.m. overlijden uitgeefster